Recepty.....nanuky bez výčitek

26. září 2010 v 20:21 | Leňule Drobílková |  Rady,tipy a nápady
Čauky,rozhodla sem se,že vám se budu dodávat i recepty,který mě zaujmou na netu......


NANUKY BEZ VÝČITEK:

Jahodové a broskvové

Příprava: 20 minut + 5 hodin mražení
Na 6-8 nanuků
* 1 velká vyzrálá broskev
* 500 ml broskvového džusu
* 200 g jahod
* 50 ml jahodového nektaru
1. Omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. Promícháme s džusem a nalijeme do forem na nanuky.
2. Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek. Směs promícháme s jahodovým nektarem a rozdělíme do forem.


Náš tip


Na výrobu nanuků můžete použít pouze džus, vybírejte ale kvalitní 100%. Vyzkoušejte černý rybíz nebo hroznové víno. Vícebarevné nanuky vyrobíte postupným přidáváním různých džusů. Každá vrstva musí ale nejdříve ztuhnout, proto mražení zabere víc času.



Ovocné jogurtové nanuky

Příprava: 70 minut + 5 hodin mražení
Na 4-6 nanuků
* 1 malé mango
* 1 lžíce citronové šťávy
* 1 sáček vanilkového cukru
* 2 kelímky sladkého bílého jogurtu
* 2 lžíce cukru krupice
* 4 lžičky jahodové šťávy
1. Mango oloupeme, rozřízneme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na malé kousky. Rozmixujeme s citronovou šťávou, polovinou vanilkového cukru a lžící jogurtu. Formičky na nanuky směsí naplníme do poloviny a dáme na hodinu zamrazit.
2. Zbytek jogurtu promícháme s krupicí a vanilkovým cukrem, dokud se cukr nerozpustí.
3. Vyjmeme formičky z mrazáku, mangovou vrstvu polijeme jahodovým sirupem a přidáme oslazený jogurt. Mrazíme další 4 hodiny.



Náš tip


Místo manga použijte meruňky, broskve nebo propasírované borůvky. Obyčejný jogurt můžete nahradit hustším řeckým přislazeným medem.



Kiwi nanuky

Příprava: 25 minut + 5 hodin mražení
Na 6 nanuků
* 600 g kiwi
* 250 g cukru krupice
1. Kiwi oloupeme, nasekáme na malé kousky a rozmixujeme na jemnou kaši. Tu propasírujeme přes sítko.
2. Cukr promícháme s půl litrem vody, na malém plameni pomalu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, a pak vaříme jednu až dvě minuty při vyšší teplotě.
3. Cukrový sirup promícháme s kiwi a naplníme formy na nanuky. Zamrazíme asi na 5 hodin.
                                                                                                                      zdroj:ona.idnes.cz



            tak je zkuste.....
                                                                          s pozdravem majitelka blogu






 


Komentáře

1 cizokrajne | 6. října 2010 v 17:50 | Reagovat

Bezvadný, :-D super recepty.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama